MÜNİH NAMAZ VAKİTLERİ

2024-10-10
İmsak
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Münih Namaz Vakitleri sayfası üzerinden güncel namaz vakitleri bilgisine ulaşabilirsiniz. Öte yandan web sitemiz üzerinden aylık Münih namaz vakitleri tablosunu da görüntüleyebilirsiniz. Sitemizde yer alan Münih için namaz vakitleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından sağlanmaktadır. Namaz vakitleri Münih tablosunu bilgisayarınıza da indirebilirsiniz.

2024-10-10
Miladi Tarih İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı

NAMAZ VAKİTLERİ MÜNİH

Namaz vakitleri Münih için Diyanet İşleri Başkanlığı resmi sitesinden alınan bilgiler doğrultusunda güncellenmektedir.

Münih İmsak vakti: Sabah namazı vaktinin geldiğini belirtmektedir. Güneşin doğmasından az önceye kadar olan vakit ile sabah namazı vaktinin geldiğini belirtir.

Münih Güneş vakti: Güneşin doğduğu vakittir. Sabah namazı vakti Münih için de güneş vaktinin gelmesi ile sona erer. Güneş doğduktan sonra ortalama 45-50 dakika içinde namaz kılmak mekruhtur.

Münih Öğle vakti: Öğle ezanının okunduğu vakti göstermektedir. Güneşin tepe noktasına gelmesiyle batıya doğru kaymaya başlamasından itibaren öğle vakti girer.

Münih İkindi vakti: Öğle vaktinin geçmesiyle Münih için ikindi namazı zamanının geldiğini belirtir.

Münih Akşam vakti: Akşam namazı vakti ise güneşin batmaya başlaması ile başlar. Ayrıca akşam ezanının okunmasıyla Münih iftar vakti de gelir.

Münih Yatsı vakti: Yatsı namazı saati şafağın kaybolması ile başlar ve yatsı namazı vaktinin geldiğini belirtir.

Muslim-Salah sayfası üzerinde Münih için “ Münih sabah ezanı, Münih öğle ezanı, Münih ikindi ezanı, Münih akşam ezanı saati, Münih yatsı ezanı, Münih cuma namazı saati“ gibi namaz vakitleri ile ilgili soruların yanıtı bulabilirsin.

NAMAZ VAKTİ MÜNİH

Namaz, Kur’an-ı Kerim’de en fazla zikredilen en faziletli ibadetlerdendir. Allah (c.c.) her Müslümanın günde 5 vakit namaz ibadetini yerine getirmesini farz kılmıştır.

“Ne dersiniz? Birinizin kapısının önünde bir nehir olsa da, o kimse her gün bu nehirde beş defa yıkansa, kirinden bir şey kalır mı?” Sahâbîler, ”Kimsenin kirinden hiçbir şey kalmaz” dediler. Bunun üzerine Resûllah, “İşte beş vakit namaz da böyledir. Allah namazla günahları yok eder.”  (Buhârî, Mevâkît 6)